PUUNKAATO HINTA

MIETITYTTÄÄKÖ PUUNKAATO HINTA?

Puunkaato hintaan vaikuttaa usea eri tekijä ja toimijoilla on eri hinnastot.

Mitkä vaikuttaa puunkaato hintaan?

Puunkaadon hintaan vaikuttaa tilat missä toimenpide toteutetaan ja siihen liittyvät riskit. Jokainen puunkaato hinta lasketaan käytettävän ajan, vaatimustason ja kaadon riskien perusteella.

Nopeimmillaan puu kaadetaan suoraa tai korkeintaan muutamassa eri osassa. Kriittisimmät kaatosuuntaan vaikuttavat tekijät ovat puulajike, kaatolovi, sääolosuhteet sekä puun luonnollinen painopiste.

Riskitekijöitä:

  • Rakennukset
  • Ympäröivä liikenne
  • Sähköjohdot
  • Puun kunto
  • Puun painopiste

Mitä puunkaato maksaa?

Yksittäisen puun kaataminen maksaa noin 100 – 450 €.

Esimerkiksi yhden puun kaataminen helpossa kohteessa voi maksaa 100 – 150 €. Kun taas, jos kyseessä on haastava kohde ja suuremmat riskit, hinta saattaa olla esimerkiksi 250 – 350 €.

Mitä useampi puu kaadetaan kerralla, sen pienemmäksi yksittäisen puun kaatohinta muodostuu.

puunkaato hinta
puunkaato hinta

Saako omalta pihalta kaataa puita?

Omalta tontilta tai rakennuspaikalta voi kaataa puita ilman lupaa, mikäli rakennusvalvonnan antamat ehdot täyttyvät.

Myös alle 9 cm:n runkomittaiset puut saa raivata tontin omistajan toimesta. Vaurioituneen ja ympäristölleen vaarallisen puun saa silti kaataa ilman lupaa, mutta puun vaarallisuus on tarvittaessa pystyttävä todistamaan jälkeenpäin. Viranomainen voi velvoittaa istuttamaan vaarallisena kaadetun puun tilalle uuden vastaavan puun.

Milloin tarvitaan puunkaato lupa?

Puunkaatoon tarvitset aina luvan kunnalta. Älä siis lähde ominpäin kaatamaan ennen hyväksyttyä lupaa. Ennen syystalkoita on siis hyvä selvittää, mitä omalla pihalla saa tehdä. Omenapuuta suuremmman puun saa kaataa vain luvan kanssa.

Saako mökkitontilta kaataa puita?

Tähän vaikuttaa mökin sijainti, puiden määrä ja mahdollisen kaadon merkitys maisemalle. Asemakaava-alueella puiden kaataminen vaatii luvan. Yleiskaava-alueella voi olla rajoituksia. Lähtökohtaisesti tulee kysyä aina lupa.

Kilpailuta Puunkaato Ja Selvitä Hinta!

Selvitä puunkaato hinta kotiisi täyttämällä lyhyt tarjouspyyntölomake, jossa kerrot tarpeistasi. Yritykset palaavat teille ja antavat kotisiivoukselle hintansa!